Team

team

Marith Hameter – Initiatiefnemer

Door haar achtergrond in de kunst en culturele sector combineert ze deze werelden ook in haar werk. Ze heeft een grote liefde voor verschillende kunstvormen en een grote wens om verbindingen te leggen binnen een community. Als cultureel ondernemer en als actrice zag ze dat er meer overeenkomsten waren dan je zou denken. Het verhaal delen, de emotie overbrengen en de verbinding leggen naar buiten en je omgeving. Hele belangrijke items om ‘echt’ te leven. Dit wil ze in alles wat ze doet terug laten komen. Zo is ze vanaf 2014 al werkzaam voor SAC en heeft hiermee mooie projecten gerealiseerd; een theaterroute door de wijk icm vluchtelingen en buurtbewoners, meerdere festivals i.c.m. muziek, eten, kunst met lokale ondernemers en makers. Ook een project zoals het mogelijk maken van de Buurtcamping in Utrecht was een bijzonder bewijs dat verbinding leggen met je omgeving de mooiste uitwerking kan hebben.

https://www.youtube.com/watch?v=mE5cEEUs-gU (filmpje van mijn voorgaande projecten)

 

Roos Polman – Initiatiefnemer

Met projecten als De Buurtcamping, BankjesCollectief en als programmamaker(cultuur, onderwijs en vrije tijd in Amsterdam) voor vluchtelingen is ze altijd bezig geweest met mensen in steden op een vernieuwende manier met elkaar in contact te brengen en daarnaast anders te laten kijken naar de publieke ruimte die we allemaal met elkaar delen. We kunnen hier samen zoveel mooie dingen mee doen. We delen parken, fietspaden, stoepen, pleinen en bankjes met elkaar. Daarnaast is het ook heel goed om mensen kennis te laten maken met elkaar, met andere groepen en ze te verrassen met hele nieuwe manieren van ontmoeting. En dat gewoon op straat. Het is al fantastisch als buurten fijner voelen door kunst, buren elkaar een beetje beter leren kennen door verhalen die ze met elkaar delen en mensen die elkaar niet kennen openstaan voor een begroeting of een gesprek.

Renske Oosterwijk – Secretaris (Conceptbegeleider bij IMC Weekendschool)

Renske heeft een achtergrond in de sociaal culturele sector. Momenteel werkt ze als conceptbegeleider bij IMC Weekendschool. Eerder was ze werkzaam bij Stichting Move en betrokken als productieleider bij voormalig SAC (Staatslieden Art Community). Ze kent daardoor het werkveld van educatieve en participatieve buurtprojecten goed. Ze zet zich graag in als bestuurslid voor Spoken Art Community omdat ze van mening is dat door de toenemende stedelijke segregatie het belang van projecten die zorgen voor verbinding en vertrouwen toeneemt.  Kunst en filosofie zijn daarvoor een heel mooi middel.

Roelof Westerhof – Voorzitter (Adviseur duurzaam landgebruik)

Roelof Westerhof wil dat jonge mensen erop vertrouwen dat ze hun toekomst zoveel mogelijk zelf kunnen vormgeven en daarbij rekening houden met de behoeften van anderen. Geef anderen de ruimte en kom zelf niet in de knel. Hiervoor zijn twee dingen belangrijk: vertrouwen in jezelf en anderen en het voorstellingsvermogen om je in te leven in anderen en in je eigen toekomst. Daarom ben ik betrokken bij SAC- ze vergroten de fantasie en het zelfvertrouwen van jonge mensen.

Loog Landaal – Bestuurslid (Wijkadviseur Rivierenwijk en Dichterswijk Gemeente Utrecht)

In mijn werk voor Wijkbureau Zuidwest zie ik hoe belangrijk het is dat mensen met elkaar praten. Goed contact begint met een goed gesprek. Daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen! Goed dat SAC daar een belangrijke bijdrage aan levert. En het is nog superleuk ook!

Loog Landaal, wijkadviseur Zuidwest, gemeente Utrecht

Contact


Facebook


Instagram

Sociale kanalen

marith@spokenartcommunity.nl

roos@spokenartcommunity.nl